Kuzeyin Yıldızı; İzlanda (02-10 Temmuz 2016)

Home  >>  Kuzeyin Yıldızı; İzlanda (02-10 Temmuz 2016)

Kuzeyin Yıldızı; İzlanda (02-10 Temmuz 2016)


Geçen sene 18-­25 Temmuz arası İzlanda’daydık. Başka bir ülkeye değil de sanki başka bir gezegene gitmiş gibiydik. 7 günlük gezi boyunca gördüklerimiz olağanüstüydü. Sıcak mavi gölle başladı gezimiz. Bir anda yol yorgunluğu kalmadı ve İzlanda yollarına düştük. Gullfoss şelalesinin ardından, 6­7 metre yükselen gayserlere gittik. Bu muhteşem doğa olayından sonra ülkenin doğusuna yöneldik. Lav tarlaları boyunca ilerledik. Heryer yemyeşil, heryerden su fışkırıyordu. Buz kütlelerinin yüzdüğü, havanın da soğuk olduğu bir günde Jokulsarlon gölünde tekne turumuzda gördüklerimizle ısındık. Doğu fiyortları boyunca Puffin papağan kolonisini gördük. Göller bölgesi derken ülkenin kuzeyine ulaştık. Akureyri’de İzlanda atlarının muhteşem gösterisine şahit olduk. Unesco dünya mirası listesinde yer alan Pingvellir parkı turumuzun son durağı oldu. Dairemizi tamamlayıp Reykjavik’e ulaştık. Ayrılmak zor oldu. İşte bu nedenledirki seneye 2­10 temmuzda meraklısıyla yine oralardayız:­)


1. gün ­ 02 Temmuz : ISTANBUL ­ REYKJAVÍK ­ MAVİ GÖL­ BALİNA TURU Lutfhansa Hava Yollarının 05.55 uçağıyla Frankfurt üzerinden yola çıkıyoruz. Saat 12.15’de Reykjavík’e ulaşıyoruz. Pasaport işlemlerinden geçtikten sonra hemen turumuz başlıyor. Önce Mavi göle uğruyoruz. Burada ki kısa gezimizin ardından şehir merkezine ulaşıyor ve şehir turuna başlıyoruz. Kısa bir otele yerleşme ve akşam yemeği molasından sonra yaklaşok 3 saat sürecek Balina turuna çıkıyoruz.Turun ardından otelimize dönüyoruz.

2. gün ­ 03 Temmuz : GEYSİR – GULLFOSS ­ SKÓGAR – DYRHÓLAEY – VÍK Güne kısa bir Reykjavík turuyla başlıyoruz. . Reykjavík’ten “Altın Şelale” Gullfross ve pek çok gayzer ile kaynar çamur havuzlarının bulunduğu ünlü Hveragerdi kasabasına geçeceğiz. Bu tur sırasında bölgeye ait bir papağan kolonisi de göreceğiz. Siyah kumsallar üzerinden Dyrhólaey doğal rezervlerine geçmeden önce Seljalandsfoss ve Skógafoss şelalerinin keyfini çıkarmak için kısa bir mola vereceğiz. Daha sonra Vik köyüne devam ediyor ve konaklamamızı burada yapıyoruz.

3. gün ­ 04 Temmuz : VÍK ­ SKAFTAFELL ULUSAL PARKI ­ JÖKULSÁRLÓN BUZ GÖLÜ – HÖFN 12. yy ‘da kurulan eski bir Katolik yerleşkesi olan Kirkjubæjarklaustur köyüne gelmeden önce Dünya yüzeyinde akmış en büyük lav kütlesi olan Eldhraun üzerinden geçiyoruz. Tur Skeiğarársandur kumsalı üzerinden Skaftafell Ulusal Parkına devam ediyor. Burası Avrupa’nın en büyük parkı. Oradan buzdağlarının oluşum yerini görmek için büyüleyici Jökulsárlón buz gölüne devam ediyoruz. Burada bir bot turu yapacağız. Yine Avrupa’nın en büyük buzulu olan Vatnajökull buzulunun muhteşem görüntülerine tanık olabileceğiz. Höfn bölgesinde konaklama yapıyoruz.

4. gün ­ 05 Temmuz: HÖFN – DOĞU FİYORTLARI ­ EGİLSSTAĞİR Bugün İzlanda’nın doğusuna doğru hareket ediyoruz. Höfn’den Almannaskarğ geçişine haraket ediyoruz.Zaman zaman muhteşem manzaranın tadını çıkartmak için molalar vereceğiz. Denize dikey olarak uzanarak muhteşem doğu fiyortlarını oluşturan dağlardan yola devam ediyoruz. Petra’nın bölgedeki taş ve minerallerden oluşan ünlü koleksiyonun olduğu müzeyi ziyaret ediyoruz. Egilsstağir’daotelimize yerleşiyoruz.

5. gün ­ 06 Temmuz : MIVATN GÖLÜ BÖLGESİ Bugün yoğun ve bir o kadar da ilginç bir gün. Önce Mö?rudalsöræfi Platosunda bulunan uçsuz volkanik çöle ziyaret ediyoruz. Daha sonra Mıvatn gölüne gidiyoruz. Burada hiç görmediğimiz kuş türlerini göreceğiz. Námaskarğ geçişi üzerinden zengin renklerle bezeli kaynar çamur havuzlarına ziyaretinden sonra Mıvatn gölünde aralarında Dimmuborgir’deki lav formasyonları, Skútustağir’deki yarı kraterler ve Laxa’daki somon nehrinin bulunduğu doğal harikalarını keşfediyoruz. Mıvatn bölgesini ünlü yapan etmenlerden biriside bölgedeki ördek çeşitlilik ve yoğunluğunun diğer her yerden daha fazla olmasıdır. Akureyri’ye giderken Tanrıların şelalesi Goğafoss şelalesinde mola veriyoruz. Konaklamamız Akureyri’de.

6. gün ­ 07 Temmuz : AKUREYRİ ­ BORGARFJÖRĞUR Görkemli dağlar ve dar yollar, bizi farklı yürüyüş biçimlerine sahip ve bu yüzden benzersiz bir at olan tölt’ün bulunduğu Skagafjör?ur’a getiriyor.Bu atlar viking atları olarak da bilinir. Daha sonra yolumuz Blanda Nehrinin iki yakasına ve Hrutey adasına kurulmuş olan Blonduos kasabasına gidiyor. Burada korunmuş bir somon rezervi bulunmaktadır. Hotavörğurheiği platosunu Borgarfjörğur üzerinden geçip ve harika Borgarnes kasabasına varıyoruz. Borgarnes’de konaklama yapıyoruz.

7. gün ­ 08 Temmuz: BORGARFJÖR?UR ­ ?İNGVELLİR – REYKJAVÍK Sabah kahvaltımızın ardından Dünya’nın en kuvvetli kaplıcası olan Deildartunguhver’e gidiyoruz. Daha sonra Hvalfjör?ur fiyort hattı üzerinden İzlanda’nın en büyü gölü olan ?ingvallavatn gölüne ve dünyanın en eski açık oturumlarına ev sahipliği yapmış ayrıca UNESCO dünya mirası listesinde yer alan ?ingvellir Ulusal Parkı’na geçiyoruz. Bu yolculuk sırasında Hraunfossar şelalerininde mola veriyoruz. İzlanda’yı tam bir daire olarak tamamladıktan sonra başladığımız noktaya Reykjavík’e dönüyoruz. Otelimize yerleşiyoruz.

8. gün ­ 09 Temmuz: REYKJAVÍK Bugün serbest günümüz. İzlanda’da yapmak istediğimiz farklı etkinlikler için zamanımız olacak. Buz mağarasının içinde bir gezi, helikopter turu, volkan içine yolculuk, fay kırıklarına dalış ya da snorkeling,buzul yürüyüşü seçeneklerimizden bazıları.

9. gün ­ 10 Temmuz: REYKJAVÍK ­İSTANBUL Kahvaltıdan sonra kısa bir serbest zamanımız olacak. 13.50 de kalkan uçağımız Frankfurt üzerinden İstanbul’a devam edecek. Gece 01.45 de İstanbul’dayız

Tur Fiyatı: 3000 Euro
Tek kişi farkı: 500 Euro

Fiyata Dahil Olanlar:
• Tüm uluslararası uçuşlar
• 3-4 yıldız otel konaklamalar.
• Programda belirtilen turlar.
• At show
• Buzul gölünde bot turu
• Balina izleme turu
• Mavi Göl giriş ücreti
• Türkçe rehberlik.


Fiyata Dahil Olmayanlar:
• İzlanda vizesi
• Öğle ve akşam yemekleri.
• Programda belirtilmeyen turlar.